Skolen Mount Zion Mission School Latpanchar er en av tre skoler med likelydende navn som ledes av ekteparet Sanjya Rai og Rajeev i området Sittong i Himalaya – i den nordlige delen av Vest-Bengal. Det er omkring ti kilometer mellom de tre skolene: Fra Shelpu, som ligger på ca 2500 meters høyde, er det fem kilometer ned til Latpanchar på sørsiden av fjellet, og fem kilometer ned til Samsu på nordsiden av fjellet. Når du beveger deg i det frodige fjellandskapet, hvor julestjernene er store busker som pryder hagene, kan du se Kanchenjunga – verdens tredje høyeste fjell – på grensen mellom Nepal og India. Befolkningen i fjellet har hovedsakelig nepalsks bakgrunn, og lever i de mange landsbyene som klorer seg fast i åssidene. Foruten sin spektakulære utsikt mot Nepal og Bhutan, er området kjent for sine plantasjer. Her produseres store mengder Darjeeling tea. Her produseres også chinchona – kinintre. Barken fra treet er brukt som febernedsettende medisin, og som middel mot malaria.
Suraj Rai er avdelingsleder for skolen i Latpanchar. I 2019 overtok skolen et stort antall elever fra en buddhistisk naboskole som ble nedlagt. En av Surajs oppgaver nå er å bidra til at alle elevene opplever likeverd og tilhørighet.
Svigerinnen Sanjya Rai er skolens rektor, og leder det pedagogiske utviklingsarbeidet ved de tre skolene. Ektemannen Rajeev administrerer skolene, og legger til rette for transport og oppfølging av elever og deres familier. Alkoholisme er en utfordring blant familier i området. Skolenes lærere, som hovedsakelig er kristne, anser det som en vesentlig del av sin gjerning å gi et helhetlig omsorgstilbud for barn som lever i alkoholiserte og / eller voldelige hjem. At lærere har elever bosatt hos seg i kortere eller lengre perioder, er derfor ikke uvanlig, men snarere en del av det normale. Skolene, og de mange små kirkene i Latpanchar, er et resultat av at en betydelig andel av befolkningen ble kristne gjennom en vekkelse på 1980-tallet. Ekteparet Sanjya og Rajeev modellerer Kristi sinnelag gjennom å tjene sine medmennesker. De viser omsorg og tillit til elever og ansatte, og har høye forventninger til at den enkelte forvalter sine ressurser hensiktsmessig.